Historie

De eerste Ronde van Zeist was vlak na de oorlog, nl. in 1947! De eerste aankondiging die we nog hebben staat in de krant “De Sportwereld” van maandag 31 mei 1948. (deze krant kostte 18 cent…) De Ronde was toen 2300 m. en werd gereden in de omgeving van het Jagershuis. Ook toen was de organisatie al in handen van Wielervereniging Het Stadion. Van 1978 t/m 2011 was Jan Haaksman de drijvende kracht achter de Ronde. Hij heeft de Ronde dus 33 keer georganiseerd! Vanaf 1979 rondom ’t Slot en later vele malen door het centrum van Zeist. Bijzondere winnaars waren: Maarten Ducrot en Karl Zoetemelk (zoon van). Robin Veen heeft vier keer gewonnen, Wim Veenendaal uit Zeist twee keer en Peter Haaksman (zoon van) heeft ook meerdere malen op het podium gestaan. In 2011 stopte Jan Haaksman en er was op dat moment geen opvolger voor hem, dus stopte ook de Ronde helaas. In 2015 had Henk Martens het idee opgevat om de Ronde nieuw leven in blazen, maar door gebrek aan medewerkers en sponsors lukte dat toen niet. In 2016 ging het beter: er werd een commissie gevormd en de Stichting Wielerronde van Zeist werd opgericht. Met behulp van sponsors en van de gemeente lukte het om voldoende financiën binnen te halen. En nu staat er wederom een enthousiaste organisatie die met veel plezier dit evenement organiseert voor zowel de deelnemers als het publiek. Deze ‘Zeister klassieker’ is klaar voor de toekomst!

Over Ronde van Zeist
Op zondag 2 juni 2019 vindt de 64ste editie van de Ronde van Zeist plaats. Met een jeugdronde in drie verschillende leeftijdscategorieën, het Open Kampioenschap van Zeist én een officiële KNWU-wedstrijd voor regionale wedstrijdrijders belooft dit een geweldig sportieve middag te worden.

Volg ons op Twitter

Ronde van Zeist Strava
Voor alle geïnteresseerden en deelnemers aan de Ronde van Zeist is dit de plek om in aanloop, tijdens en na afloop je prestaties te delen en te vergelijken. Ben jij al lid?

Volg ons ook op:

© 1947-2019 Stichting Wielerronde van Zeist | Met veel plezier gesponsord ontwerp en realisatie: Ontwerpteam | Disclaimer |  Privacyverklaring | Contact

Pin It on Pinterest

Share This