Ook zo genoten van de Tour de France? Zeist brengt eind augustus de mannen (en vrouwen) met gladde kuiten en glimmende racefietsen bij elkaar voor de 62e editie van de Wielerronde van Zeist. Na de succesvolle editie van 2016, brengt de wielerronde op zondag 27 augustus nog meer spektakel naar Zeist.

Zeist – Er zijn wedstrijdjes voor basisscholieren op een normale fiets, een wedstrijd voor topamateurs uit heel Nederland en de burgerronde voor inwoners van Zeist en omgeving.Maar deze dag zal afgesloten worden met een speciale wedstrijd achter de derny’s met oud-profs en winnaars van diverse Tour etappes zoals Erik Dekker en Jeroen Blijlevens!

Er is bewust gekozen om de wedstrijd te verhuizen van medio juni naar eind augustus. In dit weekend staat sport centraal in het centrum van Zeist en vinden er meerdere demonstraties plaats van sportverenigingen en clubs.

Wedstrijd voor basisscholen

De dag begint rond het middaguur met 3 wedstrijden voor basisscholieren. De ‘Decathlon Dikke Banden race’ is bedoeld om jonge sporters de kans te geven om op hun eigen fiets, op een afgesloten parcours met elkaar de strijd aan te gaan. Veiligheid staat voorop en de organisatie heeft voor alle kinderen een helm in bruikleen. Naast een leuk shirt en een medaille, nemen de kinderen een geweldige ervaring mee naar huis.

Burgerronde van Zeist

Naast de wedstrijd voor jeugd en topamateurs uit heel Nederland, vind in 2017 de tweede editie van het Kampioenschap van Zeist plaats.

Deze wedstrijd is bedoeld voor inwoners van Zeist en omgeving. Het is voor alle niveaus, voor heren en dames en vanaf 16 jaar. Een eigen racefiets en helm zijn verplicht.

Wordt u de nieuwe Kampioen van Zeist?

Dernywedstrijd

Met snelheden tot ruim boven de 60km/u zullen 10 oud-profs de dag afsluiten achter de motoren op het parcours achter Slot Zeist. Voor alle categorieën geldt dat er een Kampioen van Zeist wordt uitgeroepen die naast een beker ook het hele jaar in een kampioenstrui kan rondrijden.

Vrijwillers gezocht

Een evenement als deze wielerronde kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Heeft u ook zo genoten van de Tour de France en ziet u graag een wedstrijd van dichtbij? Meld u dan aan als vrijwilliger via de facebookpagina of via

www.rondevanzeist.nl

 

Lees hier het originele nieuwsbericht: De Nieuwsbode Zeist

Pin It on Pinterest

Share This